注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

邡芳博客

相识是缘、珍惜缘分、开心每一天!

 
 
 

日志

 
 

(原创)传承上海方言源头《屋里厢是关键》  

2014-01-27 14:38:09|  分类: 休闲杂谈 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |


(原创)传承上海方言源头《取决于家庭长辈们》 - 邡芳 - 邡芳博客
          今早早晨我去清涧公园散步,走在公园步行道上身后突然传来洋泾浜普通话,我自然回头一看,哦原来是一位六十岁左右女士,伊忒坐在坐车里一周岁不到小囡讲闲话。此刻我开口问了是“孙子伐”女士回答我“是孙子”我迪格义务传承方言宣传员 ,忒阿奶疏导起保护方言长辈是主要源头搿“原理”。女士告诉孙子还勿会讲闲话,我说;孙子还勿会讲闲话侬忒伊讲普通话,一张白纸小囡脑磁盘“输入了侬洋泾浜普通话词语”等伊开口就是侬搿词语,上海小囡才拥有侬迪能阿奶“沪语是要失传了”失传源头勿是就在侬迪能不懂得保护方言长辈身上吗?小囡伊(失去一席讲沪语氛围忒空间)。为啥出生在异国他乡侨胞小囡(比土生土长上海小囡沪话讲得好呢)伊拉有讲上海闲话氛围忒空间,伊拉长辈懂得保护“上海闲话”也是保护悠久上海文化历史。我一番话语感化迪位女士,女士表示以后忒孙子讲沪语、拔孙子讲沪语氛围忒空间。
      
  (原创)传承上海方言源头《取决于家庭长辈们》 - 邡芳 - 邡芳博客
保护方言人人有责,每个上海人要从我做起“把阿拉下一代有发挥叙说沪语一息空间。
     昨天乘公交105大渡河路上来一个4--5岁男小囡;讲了一口侠起标准上海闲话。我说;小朋友侬上海闲话讲了老好搿,现在交关忒侬一样大小囡勿会讲上海闲话,男小囡年轻搿妈妈说;阿拉忒伊讲好“在幼儿园讲普通话”出了幼儿园门讲上海闲话,屋里厢外公外婆忒外孙讲上海闲话,勿许讲普通话(上海闲话在屋里有了小囡氛围忒空间)出口糯哒哒上海闲话出之男童音“侠起好听”。
  (原创)传承上海方言源头《是屋里厢》 - 邡芳 - 邡芳博客
          在原金汤路借住房里、住在三楼一位阿奶忒孙子讲普通话,经过我劝说后;我听到“阿奶伊”始终保持忒孙子用上海方言讲闲话了。每当我劝说长辈要忒第三代孙辈们讲上海闲话同时、才起到作用,点滴搿收获酿我觉着很欣慰。
      虽然我宣传传承方言起到作用是微不足道,犹如大海中一滴水,我想每个上海人才起到一滴水作用“汇聚大海就勿远了”!
     望每个上海拧“保护方言”都能从我做起,阿拉渊源上海方言文化能延续传承下去。
       传承上海闲话义务宣传工作我勿会停止,会一如既往在各个公共场所宣传,我想每个懂得保护上海方言市民(才会理解我搿苦口婆心)忒用意,望传承上海方言源头(屋里厢是阿拉小囡)讲上海闲话最好搿一方之地。
    


  评论这张
 
阅读(1050)| 评论(245)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017