注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

邡芳博客

相识是缘、珍惜缘分、开心每一天!

 
 
 

日志

 
 

(原创)侬勿会忘记阿拉小辰光唱搿《上海童谣伐》  

2013-07-11 17:37:03|  分类: 老上海风情《弄堂 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
(原创)儿时上海童谣 - 邡芳 - 邡芳博客
 
    石库门搿弄堂,是上海城市搿记忆,几百年来演绎着一个又一个动人的故事。
     石库门搿弄堂,是上海城市文化搿摇篮,哺育了一代又一代搿上海市民。
      石库门搿弄堂,更是小囡们搿天堂。记得阿拉小辰光弄堂里搿小囡们“侬打弹子”“我造房子”“侬踢健子”“我跳橡皮筋”“侬滚铁圈”“我惯结子”,小囡们辣辣迭能嬉戏当中一天天长大。一年四季,从早到夜,各种各样小贩穿梭其间,不仅拔小囡们提供物质享受,而且忒小囡们带来丰富搿精神生活;白里通红鲜肉小馄饨,热气腾腾酒酿小圆子;价钿便宜盐津枣等----,是孩子们最爱。
(原创)儿时上海童谣 - 邡芳 - 邡芳博客
 
   “ 箍桶伐;箍——桶",“洋伞修伐——修洋伞""削刀——磨剪刀”,弄堂里搿小囡在弄堂文化熏陶下成长,似歌似诗;是小囡成长启蒙老师。同时也激发伊拉创作天才。
    当卖糖粥小贩,挑了粥担;手敲竹筒;“笃笃笃;卖糖粥”搿声音在弄堂响起时;小囡们自然而然会得唱起迭首不知始自何时来搿童谣与之呼应。“笃笃笃;卖糖粥”,三斤蒲桃(核桃)四斤壳。吃侬搿肉,还侬搿壳;张家老伯伯勒拉伐?勒拉嗨。问侬讨只小花狗,侬来挑一只,汪,汪,汪!
    弄堂里搿游戏,弄堂里搿童谣;曾是上海石库门外搿一道亮丽风景线,虽然时过境迁,今天已经黯然失色,但它毕竟是数代上海人儿时美好回忆。
    看到如今小囡;“才勿会得讲上海闲话”心里厢真搿是”邪气难过”。即将失传搿海派沪语忒上海城市文化搿童谣;似乎觉着遗憾。
    阿拉上海搿外公外婆(老爷姥姥),阿爷阿娘(爷爷,奶奶),年轻搿爷娘(爸爸妈妈)辣辣屋里厢;要多多忒小囡讲点沪语。上海闲话“有趣压韵”“朗朗爽口”几代人留下上海文化;用童谣来传承,酿今朝小囡长知识,练智力,增乐趣,酿小囡在快乐搿环境中健康成长。阿拉大家一道来唱唱《小辰光童谣》好伐!
                               从前有个老伯伯,
                               年纪活到八十八,
                               早上头八点钟起来
                               乘仔八路电车,
                               跑到八仙桥,
                               买仔八碗八宝饭
                               一共用忒八块八角八分八厘八毫八
     小皮球,小小篮,落地开花二十一,两五六,两五七两,两八两九三十一,三五六,三五七,三八三九四十一-------,--------.;望童瑶像昔日那样“传承”,盼有无数“张冯喜”、“连彬尧”沪语小达人呈现!
(原创)儿时上海童谣 - 邡芳 - 邡芳博客
 
  评论这张
 
阅读(1762)| 评论(121)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017