注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

邡芳博客

相识是缘、珍惜缘分、开心每一天!

 
 
 

日志

 
 

今朝去看我咯姑妈(原创)  

2013-04-08 18:19:29|  分类: 散文杂谈 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
 
 
今朝去看姑妈 - 邡芳 - 邡芳博客
    最近一腔姑妈格“腰有点勿大适宜”,带伊去过几家医院治疗效果勿是有明显好转,只好卧床休息为妥。
 今朝放弃跳舞锻炼、一早起来浸泡了白木耳,汏清爽后放了莲心红枣忒桂圆一道慢慢地“笃了一上半天”,迭咯是我去看望姑妈《捺拔勒姑妈吃个呀》等腊了养老院里是吃勿着屋里厢《小吃点心个》,我勿大欢喜买外面所谓各种老年人吃个“芝麻糊胡桃粉等”之类食品。腊了养老院一日三餐肚皮已经够饱了,老人活动又少,迭类“粉啊”“糊啊”吃多了人容易水肿发胖,外加姑妈百岁还有政府发放《每日一瓶鲜牛奶》,营养可以了,姑妈来得欢喜吃我烧咯点心忒小菜,烧了精致“味道好”,我每趟去总归烧点姑妈来养老院“吃勿着小菜”,又要适合老人吃咯小寀,姑妈看到我去《伊是鼎鼎开心了啦》。因为除了吃以外,我讲个闲话“伊也特别欢喜听。
  住腊了养老院个老人每天看勿着屋里厢亲人是“伊是邪气孤独个呀”,“伊勿欢喜侬买大包小包”食品几个月再到养老院看伊一趟。老年人“想要个
是亲情感觉。侬去看伊一次轻轻抚摸咯肌肤之感“会得酿伊”开心得像小囡一样“哈哈大笑”。肌肤之亲是老年人感着最幸福辰光。我每次去总归会得“拉牢姑妈手”,再摸摸伊面孔,姑妈真咯老开心咯呀,再忒伊聊聊家常,吃点我烧格小菜(或者点心),迭咯就有屋里厢个味道忒感觉勒。
  老人也会得发嗲撒娇“俗话讲老小囡”一眼也勿错,姑妈看到我忒我讲腰痛,我慢慢地忒伊解释,侬已经一百岁了,阿拉比侬要小几十年勒毛病也交关了,“像哄小囡一样哄姑妈”枕头忒伊重新摆“腰下面忒伊垫一只枕头托起腰,经过我迭能调整后《姑妈讲腰好像勿大痛了》,接下来又忒我牙齿痛“我讲受冷了”忒侬弄片生姜贴了痛牙齿部位就会得《勿痛咯》正好护工阿姨进来我叫伊帮我拿块生姜,护工阿姨老热心汏清爽切了好几片生姜。我捺了只保鲜袋罢几片袋袋里,然后《拿一片帮姑妈》贴了痛牙部位,过十分钟姑妈开心个忒我讲“牙齿勿痛了”一片小小生姜片“解决了姑妈牙齿痛问题。一只枕头垫了腰下面《消除了腰痛》我真个变成神医了。
  经常探望老年人,忒老年人聊聊天,烧点屋里厢咯小菜忒小点心,迭能就会得酿伊感着《有屋里感觉勒》伊拉心里厢会开心得来连“困梦头里也会得笑醒个”啦!
  小小点心、小小咯生姜片、一只枕头、治愈了姑妈个严重腰痛,牙齿痛(勿好吃饭格毛病),迭咯就是《土妙方加亲情》咯妙用起到了灵丹妙药咯作用。
 老人要关心,常常去看看伊拉分散“伊”离开屋里亲人咯孤独感《迭咯要比任何山珍海味》咯味道还要来得鲜来得嗲!再好咯药草也除勿忒精神特心里咯毛病。姑妈侬要生活了开心、侄女会得一直去看侬个,还会得烧好吃咯上海小菜忒点心《酿侬尝尝屋里厢咯味道》,调调天天吃养老院大镬子饭菜味道。
  评论这张
 
阅读(174)| 评论(60)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017